Katten trimmen           
                                                                

  
Hieronder vindt u een overzicht met alle mogelijke opties qua behandelingen die ik als salon kan aanbieden voor het 

trimmen van katten. Per kat is de behandeling verschillend. Per keer wordt er gekeken wat haalbaar en nodig is en uiteraard gaat dit in overleg met de eigenaar.
 

 
                 
 
                     
 
Mogelijke Behandelingen
 
1. Ontwollen (los haar verwijderen)

2. Nagels knippen kat 

3. Tandsteen verwijderen 

4. Vacht inkorten 

5. Scheren indien nodig of om medische redenen: hierin zijn verschillende scheerlengtes mogelijk 

6. Vilt verwijderen: uiteraard wordt dit pijnloos verwijderd

7. Klitten verwijderen: uiteraard wordt dit pijnloos verwijderd 

8. Oren schoonmaken
 

 
 
  

 

Tijdens elke behandeling controleer ik de vacht en huid conditie en pas de behandeling hier op aan. 
Ook indien u wenst kan ik het gebit controleren. Voor huid en vachtconditie controle en gebit betaald u niets. 
Ook nagels knippen zit bij elke trimbehandeling gratis in.
              

 

Ik heb speciale cursussen gevolgd en behaald voor het trimmen van katten, katten gedrag en omgang kat. Dat maakt dat ik altijd op een kat vriendelijke manier met uw kat om zal gaan, en om er voor te zorgen dat uw kat zo min mogelijk stress ervaart.  


Voordelen van onze salon:

 

- Ik trim katten op een speciale katten tafel. Dit doe ik in verband met geurtjes. Op deze manier heeft uw kat minder stress. Ook bevindt zich op de tafel een speciale antislipmat en maak ik gebruik van feliway voorafgaand aan de behandeling. 


- U als eigenaar blijft bij de behandeling aanwezig. Dit verlaagd het stress niveau van de kat en zorgt dat de trimbehandeling minder lang zal duren. 

- Uw kat krijgt wat lekkers tijdens te behandeling en er na (indien er geen sprake is van allergie en u dit goed vindt uiteraard)

 

 

- Ik neem de tijd voor uw dier! Ik vindt het belangrijk dat elk dier krijgt waar hij of zij recht op heeft. Tegelijkertijd werk ik uiteraard wel door, want hoe langer de behandeling, hoe meer stress en hoe lastiger het wordt. Maar houdt uw kat van knuffelen? Wil uw kat toch even van tafel tijdens behandeling? Heeft uw kat af en toe even een adempauze nodig? Geen probleem dan doen we dat toch? Met liefde, respect en geduld win je het meest!

 

- Zoals hierboven al staat beschreven, controleer ik de gehele kat tijdens behandeling: nagels, gebit, oren, huid en vacht, controle op bulten etc.

- Omdat u als eigenaar tijdens de behandeling aanwezig bent, kunt u alles vragen omtrent het trimmen en vachtonderhoud. Ik geef u graag vachtadvies op maat.

 

- Omdat ik veel waarde hecht aan tijd voor mijn klanten en aan een laag stress niveau voor uw dier, is uw dier het enigste dier in de salon. Er zullen geen andere dieren aanwezig zijn tijdens het trimmen van uw dier.

 

- Ik trim zonder narcose. Indien de kat niet te hanteren is wordt het eerst gekeken naar andere oplossingen. Indien alle andere oplossingen geen optie zijn, kan er in samenwerking met u en de dierenarts gekeken worden voor trimmen onder narcose. 

 

Belangrijk:

 

1. Indien u een afspraak maakt, hoor ik graag of er bijzonderheden zijn qua voeding, gedrag, ziekte, epilepsie etc.

2. Indien mogelijk kom met twee personen op de gemaakte afspraak. Indien de kat lastig is, agressief, of vilt of klitten op buik en/of oksels gebied heeft, heb ik twee personen nodig in verband met vasthouden. Dit maakt de trimtijd aanzienlijk korter en verminderd daardoor al de helft aan stress voor de kat. Bovendien is het veiliger werken, omdat ik beide handen vrij heb om te trimmen. 

 

 

Het trimtarief:

 Het trimtarief is geheel afhankelijk van het ras, de vacht en huid conditie (vilt/ klit/ vlooien etc.), de kat zelf en uiteraard de behandeling.


Indien u een prijsindicatie wilt neem gerust contact met mij op. Dit kan per mail en per telefoon.