De juiste verzorging van een konijn is heel intensief voor de eigenaar. Konijnen hebben een erg dunne huid waardoor je erg voorzichtig moet zijn met kammen, knippen en scheren om huidbeschadiging en wonden te voorkomen. Konijnen rassen waar voornamelijk veel probleemvachten bij ontstaan zijn de Teddy konijnen, Dwergkonijnen, langhaar konijnen, angora konijnen etc. 
 

 
Tegenwoordig worden er veel konijnen buiten gehouden, dit maakt dat de vachten sneller gaan klitten. Door regen, vocht en wind ontstaan er sneller klitten en vilt plekken. Ook heeft de eigenaar vaak minder goed zicht op de vacht als het konijn buiten staat en worden ze vaak minder geaaid. 
 
 
 
Wat te doen bij klit/vilt:
Indien uw konijn toch klitten heeft gekregen in de vacht om welke redenen dan ook, is het noodzaak deze er zo snel mogelijk uit te laten halen. Indien u dit niet op tijd laat doen, gaan de klitten snel over in vilt. Dit is voor het konijn erg pijnlijk! Ook kan de huid ernstig beschadigen. 
 
Tijdens het trimmen verwijderen wij alle klit en aanwezige vilt. Ook halen wij alle onderwol (los zitten haar) uit de vacht, dit veroorzaakt vaak de klit. Verder worden de nagels geknipt en het konijn wordt nagekeken, denk dan aan de oren, tanden algemene gezondheid etc. Indien mogelijk knippen wij het haar rond het poepgat kort zodat er geen tot weinig ontlasting op dat gebied in de vacht zal blijven hangen.
 
Soms zien wij helaas konijnen bij ons in de trimsalon die al een erge vorm van vervilting hebben qua vacht. Om de behandeling zo pijnloos mogelijk te maken voor het konijn zijn wij soms genoodzaakt de vilt proppen weg te scheren. 
 
Na/of tijdens de trimbehandeling zult u adviezen van ons krijgen hoe u de vacht het beste kunt verzorgen en met welke middelen. Indien uw konijn buiten wordt gehouden, is het soms nodig om het konijn elke 3 maand voor een onderhoudsbehandeling naar de salon te brengen. 
Konijnen die binnen worden gehouden zullen het beste elk half jaar voor een onderhoudsbehandeling naar de salon kunnen worden gebracht. 
 
 

 
Op deze manier onderhoud u de vacht. Ook kunt u op deze manier er voor zorgen dat de verzorging voor u als eigenaar een stukje makkelijker wordt. Verder is het voordeel dat in de hoogzomer tijden qua temperatuur de dieren lekkerder in hun vel zitten en beter met de warmte om zullen gaan. In de winter hebben de dieren dan een mooi onderhouden gesloten vacht wat ze beschermt tegen de kou. 
 
Ook kortharige konijnen kunnen getrimd worden. Bij deze rassen verwijderen wij de los zitten de haren. Ook hier worden de nagels geknipt en krijgt het konijn een algemene check up. 
Kortharige konijnen kunnen naar de salon worden gebracht wanneer deze er aan toe zijn, bij de één is het na 3 maand weer nodig bij de ander een half jaar tot een jaar. 
 
Konijnen worden in onze trimsalon ZONDER narcose getrimd! 
U als eigenaar bent verplicht bij de behandeling te blijven om het konijn vast te houden en gerust te stellen. Dit maakt dat het konijn minder stress zal ervaren en bovendien is het veiliger omdat het konijn niet weg zal springen. 


Nagels knippen van konijnen zonder trimbehandeling bedraagt: € 7,00  per konijn
De trimbehandeling qua kosten is afhankelijk van het ras en wat er moet worden gedaan. Wilt u een prijs indicatie ontvangen neem dan gerust contact met ons op. Bij elke trimbehandeling zitten de nagels knippen en algemene gezondheids checkup gratis in. 
 

 
Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 22 augustus 2018